Recept:
(Eftersom det är mitt eget har jag inte 100% koll på mängden då jag brukar höfta rätt rejält, men jag ska försöka)
Receptet är nog ungefär 5-6 portioner
- 3-4 hg räkor
- 1 påse färska musslor
- 500 g blandad fisk (vi har lax och torsk idag)
- 1-2 burkar krossade tomater
- 1/2 liter skaldjursbuljong
- 1-2 msk Tomatpuré
- 1 påse saffran
- Chili
- Salt
- Peppar
- Salvia
- Morötter
- 1 fänkålsstånd
- Selleri
- Skala räkorna, lägg skalen tillsammans med ca 1/2 liter vatten låt koka i ca en halvtimma, sila av räkskalen.
- Skura musslorna, de som är öppna är döda och ska slängas. Koka musslorna i ca 5 minuter tillsammans med lite salt. De musslor som är stängda efter kokningen kan också vara dåliga och ska slängas.
- Fräs morötter, selleri och fänkål snabbt tillsammans med tomatpure.
- Häll på buljong och krossade tomater. Man kan eventuellt behöva hälla på lite mer vatten för att få tillräckligt mycket soppa.
- Krydda med salt, peppar, chili och salvia. Låt allt koka i 20-30 minuter (tills det att grönsakerna är lagom mjuka).
- Lägg i saffranet.
- Lägg fisk och låt koka ytterligare 5 minuter.
- Lägg i räkor och musslor (jag gillar när räkorna inte kokat utan bara är varma - men man kan hälla i räkorna samtidigt som fisken om man vill).
- Vill du lyxa lite kan du hälla i en skvätt creme fraiche
- Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar