Marknad i Riga |
Receptet är för många portioner eftersom jag lagar en jättegryta så att det räcker länge, ungefär 8-10 portioner.
400 g sidfläsk
800 g högrev eller något liknande kött
10 rödbetor (stora)
5 morötter
En stor klyfta vitkål
2 rödlökar
1 purjolök
2 msk buljong
Chili
Rosmarin
salt och peppar
5 msk tomatpuré
ca 10 Lagerblad
saften från en citron (smaka av efter behag så att det inte blir för mycket).
Tillbehör: Creme fraiche blandat med kapris
1. Stek rödlök, purjo och sidfläsk tillsammans.
2. Lägg i köttet och bryn det.
3. Bryn alltihop tillsammans med tomatpuré och lagerblad ytterligare en stund.
4. Läg i tärnade morötter och rödbetor och låt fräsa ytterliagare en stund
5. Häll i vatten (ca 2 liter) buljong och kryddor.
6. Låt koka på låg värme i ca 45 min.
7. Lägg i vitkålen och låt koka ytterligare en kvart.
8. Glöm inte att smaka av då och då för att se att soppan på rätt balans, kontrollera att rödbetorna är färdigkokta innan soppan är klar.
9. Blanda creme fraiche och kapris och klicka det i soppan innan du äter.
Vackra höstlöv i Dobele, Lettland |
Den här soppa kallas för Bortsj och finns i oändliga variationer! :)
SvaraRaderaJag brukar ofta laga en sån soppa som uppskattas av hela familjen! :)
Ha en fin kväll!
//Lana