Jag och
mamma lagade en jättegod räksoppa i helgen, den smakade som räksoppa från en
riktigt bra restaurang J Tror att den passar ypperligt som förrätt om du ska ha
middag hemma. Den är inte så matig så är du hungrig behöver du kanske någon
macka till, eller lägga i lite grönsaker extra, exempelvis lite broccoli och
morot.
Till 4
portioner behöver du:
·
1/2
kg räkor med skal
·
3
dl grädde
·
8
dl vatten
·
2
dl juice från blodapelsin
·
1
dl citronjuice
·
2
charlottenlökar
·
½
fänkålsstånd
·
2
morötter
·
2
msk fänkålsfrön
·
2
msk tomatpuré
·
Timjan
·
Cayennepeppar
·
Salt
Gör så
här:
1. Skala räkorna och fräs skalen
tillsammans med finhackad lök, morot och fänkål tills de fått lite färg.
2. Lägg i tomatpuré, fänkålsfrön och
timjan. Fräs ytterligare en stund.
3. Häll på vatten och låt sjuda 15-20
minuter under lock.
4. Sila av hela klabbet, pressa även ut
resterna av buljongen ur räkskal och grönsaker i grytan.
5. Häll i citron och blodapelsinjuice,
grädde och cayennepeppar (hur mycket du tar beror på hur stark du vill ha
soppan).
6. Salta efter behag och lägg ev. i lite
mer timjan.
7. Låt koka i ytterligare ca 10 min
under lock.
8. Servera med räkorna i.
9. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar