onsdag 6 februari 2013

Recept: chokladbollar på raw food-vis

Testade förra veckan att göra dessa urgoda chokladbollar. Ett extra plus är också att de är så enkla att få till - det går på ett kick. Jättegott att ha till fikat eller som mellanmål. Sambon tyckte att de passade perfekt till en slurk whiskey.

För att kunna tillverka dem behöver du en matberedare.

Du behöver: (till ca 10 st)

ca 2 dl cashewnötter
150 g urkärnade dadlar
1-2 msk rawkakao eller carob (beroende på hur mycket chokladsmak du vill ha)
1/2 msk honung
1/2 msk kokosfett (inte nödvändigt men ger god smak)
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2-1 dl kokosflingor
1 nypa salt

Gör så här:

1) Mixa alla ingredienser noggrant i matberedaren.
2) Rulla lagom stora bollar av degen.
3) Rulla bollarna i kokos
4) Klart!

Eftersom jag själv gjorde bollarna lite på en höft är jag lite osäker på exakt hur mycket nötter jag hade i - jag tror det var ca 2 dl, men prova själva och se om ni kanske behöver lite mer eller mindre av den varan för att få den rätta konsistensen. Om du vill ha det mindre sött kan du skippa honungen eller minska på dadlarna.






4 kommentarer:

  1. Färska dadlar eller torkade?
    /Emma CC

    SvaraRadera
  2. Kokos i smeten också eller bara rullas i?
    //Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Både i smeten och att rulla i, men du kan ta utan om du vill med, finns många varianter :)

      Radera