måndag 14 januari 2013

Kycklingwok


Svängde ihop en riktigt god kycklingwok idag som jag tänkte dela med mig av. Det hela blir ca 5-6 portioner beroende på hur matglada ni är.

·         1 gul lök

·         1 Broccolistånd

·         2 nävar naturella  Cashewnötter

·         400 g kycklingfile´ (blev fö överlycklig när vi handlade på Coop sist och hittade eko-kyckling från Bosarp där)

·         Risnudlar

·         Kokosmjölk

·         Kokosfett (eller smör om du inte har)

·         ½ - 1 tsk Sesamolja

·         3 msk Äppelcidervinäger

·         1 tsk grön currypasta

·         3 tsk paprikapulver (vi har med lite hetare smak på)

·         Salt

·         Koriander

Gör så här:

Fräs löken i kokosfett, häll samtidigt i currypastan, sesamoljan och paprikapulvret. Lägg därefter i kycklingen och stek den.

Häll på 1 burk med kokosmjölk, salt och äppelcidervinäger och låt koka i ca 5-10 minuter. Lägg sedan i broccoli och koriander och låt koka ytterligare några minuter. Lägg sist i cashewnötter och låt dem koka med någon minut.

Lägg slutligen i risnudlar som du förkokat mjuka och blanda alltihop. Klart!

 

 

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet, passar mig perfekt, så det ska jag bums testa.
    MVH Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. kul, du får återkomma med betyg när du testat :)

      Radera