onsdag 17 oktober 2012

Dagens recept. Asiatisk gryta

Pardisö utanför Borneo där jag och en kompis var 2002 
Hittade detta recept i en tidning i helgen. Har som vanligt reviderat det lite efter egen smak. Efter några misslyckade experiment förra veckan (äckliga fiskbiffar och salta lchf-pannkakor) lyckades jag äntligen få till något riktigt gott igen! Sambon gav rätten 4.5 tiasar av 5 :)

Recept för 4 portioner
600 g benfritt kött av lamm/ högrev eller nöt
2 msk smör
1 gul lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 äpplen
1 tsk salt
1 kanelstång
kardemumma
2 dl kokosmjölk
500 g krossade tomater
2 msk rödvinsvinäger

Till garnering: bladpersilja och cashewnötter

1. Bryn köttet (Jag valde lamm eftersom det blir så himla gott och mört när det får koka länge).
2. Bryn sen strimlad lök, chili och vitlök tillsammans med köttet.
3. Lägg i salt, kardemumma och äpple och låt steka en kort stund.
4. Häll i tomater, vinäger och kokosmjölk tillsammans med kanelstången. Låt koka på svag värme i ca 45 min eller ännu längre.
5. Glöm inte att smaka av då och då för att se om grytan har rätt balans.
6. Garnera med bladpersilja och caschewnötter. Ät med qinoua eller råris.


1 kommentar: