måndag 8 oktober 2012

Rostad tomatvinägrett

När man äter mycket grönsaker är det gott att ha lite krydda på. En hemmagjord vinägrett är då toppen, enkelt att göra och du vet vad som finns i den. Bye bye tillsatsstinna rhode island dressingar som håller i 3 år. Hello ekologiska, välnärande vinegrätter. Jag älskar när man kan äta med rent samvete!

Hittade ett intressant recept i enen kokbok hemma:

blir ca 7 dl

4 halverade plommontomater
3 dl olivolja
1/2 tsk havssalt
Färskmalen svartpeppar
1 1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk krossade röda chiliflingor
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk färsk koriander
Värm ugnen till 200 grader. Blanda tomaterna med 1 msk olivolja, salt och peppar. Lägg tomaterna på plåten med snittyran nedåt och rosta i 20-25 minuter. Tills det att skalet blir bubbligt. Ställ åt sidan och låt svalna.

Lägg allt ihop i mixern till en slät konsistens. Det håller i kylen i ca en vecka.

Jag tyckte själv att 7 dl kändes lite mycket att få i sig på en vecka så jag halverade receptet. Det smakade mycket gott och kraftfullt. Har inte testat den med sallad ännu, det blir ikväll, då har förhoppningsvis smakerna satt sig lite också.

3 kommentarer:

  1. denna måste jag testa, har du testat receptet du fick av mig den där grädden?

    SvaraRadera
  2. Jag fick receptet, ska absolut testa det någon dag, tack! Detta receptet är från boken vi båda köpte på hälsomässan :)

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du delar med dig utav din blogg :)
    Detta är min :)

    SvaraRadera